RADYO PROGRAMI: 10.Bölüm — Tiyatro Kooperatifi — Yeşim Özsoy
📻 Birlikte Üretiyoruz programının bu bölümünde, tuttuğu alanı saygı ve merakla izlediğimiz Tiyatro Kooperatifi bizlerle. Yönetim kurulu başkanı Yeşim Özsoy ile “İnsanların ruhlarını onarmak için sanata erişim temel bir haktır” diyerek başladık; kooperatif olma yolculuklarını, kooperatifin ortaklarıyla yapısal ve işlevsel ilişkisini, aktif olarak yürüttükleri projeleri, dayanışmadaki rollerini ve Kooperatifler Birliği Girişimi’ni konuştuk.
📢 “İstanbul’da bulunan tüm özel tiyatroları Tiyatro Kooperatifi çatısında altında bir araya gelmeye davet ediyoruz. Çünkü gücümüzü ortaklığımızdan alıyoruz!” çağrısını yapan, bir sosyal kooperatif örneği hakkında bilgi almak isterseniz, yeni bölümümüz sizi bekliyor.
🔸 27 Eylül çarşamba günü; saat 19.00'da Açık Radyo’daydık.
🔸 Yayın akışını kaçıranlar program kaydına Açık Radyo web sitesinde yer alan “podcastler” bölümünden ya da https://acikradyo.com.tr/program/birlikte-uretiyoruz adresinden ulaşabilirler.
Kayıt arşivi: https://acikradyo.com.tr/program/238849/kayit-arsivi
🔸 Spotify üzerinde “Birlikte Üretiyoruz” ismiyle aratarak programımıza podcast olarak da ulaşabilirsiniz.
Spotify kanal linki: https://open.spotify.com/show/7rC67EY4p3uKCkVJIa3so5?si=YpIOeud_TTOtRCIsGgF3Xw
“BİRLİKTE ÜRETİYORUZ” PROGRAMI HAKKINDA:
https://acikradyo.com.tr/program/birlikte-uretiyoruz
Yeni nesil bir kooperatif programı.
Gökçe Türkmen ve Alper Can Kılıç, Açık Radyo 57. yayın döneminde Açık Dergi’de yer alan “Birlikte Üretiyoruz” programıyla kendi deneyim ve araştırmalarından yola çıkarak, Türkiye’deki ve dünyadaki kooperatifçilik ve birlikte üretme deneyimleri üzerine konuşuyor, farklı alanlardan konuklarla kooperatif örneklerini inceliyor.
Alternatif bir üretim anlayışı nasıl olur araştırması yaparken yolları bir bilişim kooperatifinde kesişen Gökçe Türkmen ve Alper Can Kılıç’ın, 4 senedir süren yolculukları içerisinde yaptıkları tartışmalar, araştırmalar ve deneyimler üzerine gelen paylaşma isteği ile bu programın tohumları atılır. Niyetleri kooperatifçiliği anlamak ve yaygınlaştırmak, bir işletme modeli olarak kooperatif olmayı tercih eden kişilerin deneyimlerini paylaşmak, emeğin sesinden doğrudan haberler almak ve birlikte üretmek için bir araya gelmektir.
Bu coğrafyada geçmişi çok eskilere dayanan, dönemin ihtiyaçlarına göre farklı şekillere bürünen; ahilik dönemi esnaf örgütlenmelerini de, imece kültürünü de, memleket sandıklarını da kapsayan; ardından yolu kooperatifçiliğe çıkan, şimdilerde yeni nesil kooperatifler şeklinde anılan bir serüvenin takipçisi ve yaşayanlarını konuk eden, yeni nesil bir kooperatif programı.
Açık Radyo 57. yayın döneminde Açık Dergi içerisinde yer alan “Birlikte Üretiyoruz” programıyla birlikte üretme deneyimleri üzerine konuşuyor, farklı alanlardan konuklarla Türkiye ve dünyadaki kooperatifçilik örneklerini inceliyor.